Reddit proti Wall Streetu

Bitka doline Koom 2.0

Za začetek razjasnimo nekaj stvari o tem, kaj sem in kaj nisem. Nisem maček in tudi ekonomist ne. Ne upravljam s hedge skladom, nimam strank in tudi s finančnim svetovanjem se ne ukvarjam profesionalno. Sem zgolj filozof in v zadnjih letih predvsem novinar. V teh vlogah sem januarja letos tudi sam pozorno spremljal, kako je podjetje Gamestop postalo eno najneprepričljivejših imen tekočega leta. Njegova delnica je 28. januarja 2021 sredi ameriškega trgovalnega dneva dosegla vrednost 469,42 dolarja, čeprav je bila 4. januarja 2021 vredna le 17,25 dolarja – 3. aprila leta 2020 pa le 2,6 dolarja.

V trenutku pisanja besedila nihanje cene delnice ostaja sunkovito, z nenadnimi skoki in postopnimi padci. Zaradi turbulentnosti januarskega trgovanja z delnicami Gamestopa so to pod drobnogled vzeli ameriški regulatorji, vloženih je nekaj skupinskih tožb, prišlo pa je tudi že do kongresnega zaslišanja nekaterih vpletenih. Poleg Gamestopa je v tem obdobju zaslovela tudi izredno nišna podstran r/wallstreetbets spletnega foruma reddit, ki je po podatkih tehnološkega portala Mashable 27. januarja 2021 v 24 urah zabeležila 73 milijonov ogledov, do konca februarja pa je število njenih prijavljenih članov že skočilo prek 9 milijonov.

Trenutno so o omenjenih dogodkih predvideni trije celovečerni filmi (Netflix, HBO, MGM). Prihajajo še kratka serija in dva dokumentarna filma. Nekateri so v zgodbi prepoznali upor zoper »zlobni kapital«, drugi »demokratizacijo« borznega poslovanja, spet tretji so videli zgolj priložnost za hitri zaslužek, nekateri pa so tudi svarili pred nevarnostjo hudih izgub malih, neizkušenih investitorjev ob poku balončka.

Dogajanje je spremljalo tudi ogromno zmede in konfliktnih informacij, navzkrižnih obtoževanj, teorij zarot, propagande spletnih botov in sumljivih objav nekaterih vpletenih. Zgodba je razgalila, kako zelo težko je spremljati dogajanje, ko so v igri veliki vložki ogromnega števila akterjev, širjenje manipulativnih informacij pa skrajno enostavno. Karkoli si v tem obdobju povedal o Gamestopu, so mnogi vpleteni prepoznali kot (načrtno ali nenačrtno) sodelovanje v širjenju te ali one zarote. Terry Pratchett je v enem od svojih satiričnih romanov serije Discworld nekoč pisal o edinstveni bitki doline Koom med troli in škrati, ki se je v zgodovino zapisala kot edini primer, ko sta se v isti bitki iz zasede uspeli napasti obe vojski. Gamestop je podobna zgodba, njene podrobnosti pa se bodo najbrž razjasnile šele sčasoma.

Robinhood

Začetek zgodbe lahko umestimo v marec 2015, ko sta bolgarski Američan Vlad Tenev in indijski Američan Baiju Bhatt uradno zagnala aplikacijo robinhood, da bi dostop do trgovanja na finančnih trgih poleg premožnim omogočila tudi slehernikom. Od tod tudi zamisel za ime aplikacije. Trgovanje na finančnih trgih praviloma spremljajo provizije, ki se lahko merijo v odstotkih oziroma deležih odstotkov vrednosti transakcije. Obstaja tudi minimalna vrednost provizije. V primeru slovenskih ponudnikov se razpon minimalnih provizij spletnega trgovanja giblje med 0,4 odstotka in 0,8 odstotka transakcije oziroma med najmanj 4 in 6 evri. Podobne prakse najdemo tudi v ZDA. Robinhood teh provizij ne zaračunava, hkrati pa od uporabnikov ne zahteva, da imajo na svojem uporabniškem računu spravljenih med 500 in 5.000 dolarji minimalnega kritja, kot je siceršnja praksa med klasičnimi ameriškimi ponudniki.

Robinhood se financira z obrestmi na računih uporabnikov, posojanjem sredstev za nove investicije, pri čemer kot kritje sprejme obstoječe investicije iz uporabnikove košarice v aplikaciji, ter s prodajanjem naročil transakcij tretjim strankam, ki transakcije nato tudi dejansko realizirajo. Pri zadnjem gre za kontroverzno, a večinoma legalno prakso, ki jo je populariziral slavni »ponziaš« Bernie Madoff. Eden glavnih kupcev naročil robinhoodovih uporabnikov je podjetje Citadel Securities.

Robinhood je do leta 2020 zbral že 13 milijonov uporabnikov, večinoma pa gre za mlade, ki vstopajo v svet finančnega trgovanja. Vse izkušnje trgovanja niso pozitivne. Podjetju že nekaj časa očitajo, da zelo tvegano in zapleteno trgovanje v svojem uporabniškem vmesniku predstavlja v obliki igre, zaradi nerazumevanja, kako takšno trgovanje deluje, pa so se že zgodile tragedije. Najbolj izpostavljen je lanski samomor 20-letnega Američana Alexa Kearnsa. Kearns je s trgovanjem prek robinhooda pričel že pred zaključkom srednje šole, trgoval pa ni zgolj z običajnimi delnicami, temveč tudi z opcijami, čeprav pravega poznavanja delovanja finančnih trgov ni imel. Opcije so finančna orodja, ki se uporabljajo predvsem pri špekuliranju z vrednostjo delnic. Kupcu omogočajo, da si v zameno za manjši vložek pridobi pravico do preprodaje delnice, ki še ni v njegovi lasti. Z nakupom opcije lahko ustvari dobiček iz razlike med staro ceno delnice (ter stroškom nakupa opcije) in višjo novo ceno delnice. Če delnice ne zrastejo, lahko od posla odstopi z izgubo sredstev v višini nakupa opcije, kar je praviloma zgolj delež vrednosti delnice.

Kearnsu se je pri trgovanju zapletlo, ko je 11. junija 2020 aplikacija blokirala trgovanje na njegovem računu, medtem ko se je ena od Kearnsovih stav izšla zelo slabo in ga osedlala z izgubo v višini okoli 700.000 dolarjev – vrtoglavo vsoto denarja za 20-letnika. Njegova stiska je naslednji dan postala še hujša, ko je prejel sporočilo, da mora v nekaj dneh poravnati 170.000 dolarjev dolga. Z Robinhoodom je poskušal priti v stik, a je naletel zgolj na robotske odzivnike. Še isti dan si je vzel življenje. Če bi namesto z robotom lahko govoril s človekom, bi mu ta morda lahko pojasnil, da je izgubo že poravnal z dobitki drugih stav. Dan po smrti je dobil elektronsko sporočilo, da omejitev na njegovem računu ni več.

Gamestop, Ryan Cohen in Keith Gill

Morda še najmanj pomemben člen zgodbe je podjetje Gamestop. Gre za ameriško verigo fizičnih prodajaln videoiger, mobilnikov in druge elektronike, ki posluje v Severni Ameriki, Evropi, Avstraliji in na Novi Zelandiji in je še danes največji svetovni fizični trgovec z videoigrami, vendar to ni več tako častivreden položaj, kot je bil pred leti. Gamestopov poslovni model je zadnja leta pod hudim pritiskom selitev vse večjega dela nakupov videoiger v spletne trgovine. Kljub temu pa nad prihodnostjo podjetja niso obupali vsi. Med optimisti je podjetnik Ryan Cohen, ki je do konca leta 2020 kupil 13 odstotkov Gamestopovih delnic, 11. januarja 2021 pa se je pridružil upravi podjetja. Cohen zagovarja selitev prodaje iz fizičnih trgovin na splet, kar naj bi občutno zmanjšalo stroške in hkrati povečalo dostopnost strankam.

Med ljudmi, ki že dlje časa verjamejo v prihodnost Gamestopa, po prihodu Cohena pa še toliko bolj, je tudi 34-letni finančni analitik in licencirani posrednik Keith Gill, ki sicer zagotavlja, da se profesionalno ne ukvarja z borznim posredovanjem ali finančnim svetovanjem, iz njegovega pričanja pred ameriškim kongresom pa smo si sposodili tudi uvod v to besedilo. Gill je septembra 2019 na strani r/wallstreetbets in YoutTubu objavil podatek, da je v preteklosti kupil delnice Gamestopa v vrednosti približno 53.000 dolarjev. Do tedanje objave je že dosegel 86-odstotno rast investicije. Prepričan je bil, da je delnica tudi sicer podcenjena in da ima podjetje s prestrukturiranjem poslovanja pred sabo še dolgo prihodnost. Gill je sicer bolje poznan pod psevdonimom DeepFuckingValue (na redditu) in RoaringKitty (na youtubu). Z objavami in razlagami, zakaj verjame v vrednost Gamestopove delnice, je nadaljeval, čeprav sprva ni bil pretirano opažen. Z nadaljnjo konstantno rastjo delnice je bilo pozornosti vse več, v nekem trenutku pa so uporabniki foruma r/wallstreetbets opazili, da se z delnico dogaja nekaj nenavadnega. Z njo so na veliko špekulirali tudi veliki hedge skladi.

Kakšna je bila vloga r/wallstreetbets?

Redditovo podstran r/wallstreetbets je konec leta 2012 ustanovil Jaime Rogozinski, ki je prepričan, da je generacija »boomerjev« z razvojem finančnih trgov generaciji »milenijcev« postavila največji kazino vseh časov. S to tezo je poimenoval tudi svojo knjigo. Njegovo tezo pogosto potrjuje način trgovanja uporabnikov strani. Mnogi zanemarjajo prakse razpršenega in premišljenega investiranja ter raje sprejemajo mnogim nerazumljivo tvegane in nepremišljene stave. Ko se izidejo, sledi toliko več slave in bahanja. Veliko je tudi bolj ali manj posrednega spodbujanja k določenim stavam in razlag, zakaj so te smiselne. Vse skupaj spremlja še polna košara satiričnih objav in tudi zbadljivk. Toda to, da uporabniki sklepajo nenavadne posle in da so v svoji komunikaciji pogosto agresivni, ne pomeni, da so nesposobni. Številni ustvarjajo velike dobičke in so podkovani trgovci, med najodmevnejšimi uspehi podstrani pa je spoznanje in širjenje informacije, da so se veliki  hedge skladi, v prepričanju, da so Gamestopu dnevi šteti in da bo cena delnice močno padla, postavili v neugoden položaj s prekomernimi kratkimi pozicijami. 

Hedge skladi, ki so bili prepričani, da so delnice Gamestopa precenjene in bodo v prihodnosti padale, so si že pred časom pričeli sposojati Gamestopove delnice. Nato so te delnice prodali po tedanji ceni in upali, da jih bodo lahko v prihodnosti, ko jih bodo vrnili, odkupili nazaj po nižji ceni in tako zaslužili. Z drugimi besedami, računali so na to, da bo vrednost delnice padla. Dobiček v tej strategiji je sicer omejen z izhodiščno ceno delnice in obrestmi na njeno izposojo. Ampak: vrednost delnice lahko med izposojo in rokom njene vrnitve tudi zraste za poljuben odstotek in če se stava ne izide, je lahko izguba gromozanska.

Ko je povpraševanja za kratke pozicije posameznih delnic še posebej veliko, je lahko v nekem trenutku izposojenih celo več delnic, kot jih je dejansko v obtoku. Po podatkih analitikov podjetja Goldman Sachs je do tega v zadnjih desetih letih na Wall Streetu prišlo le 15-krat. V primeru Gamestopa se je zgodilo prav to: 22. januarja 2021, ko je bila vrednost Gamestopove delnice že na poti eksplozije, je bilo na trgu kratkih pozicij za kar 140 odstotkov vseh delnic v javnem obtoku (to ne vključuje delnic v rokah podjetja oziroma insiderjev). Če bi dovolj velik del investitorjev vztrajal in zadržal svoje delnice, bi hegde skladi propadli pod bremenom nastalega dolga.

Ko so uporabniki foruma r/wallstreetbets izvedeli za nevaren položaj hedge skladov in zavohali kri, se je pričela agresivna kampanja spodbujanja k nakupu Gamestopovih delnic ter njihovemu zadržanju za vsako ceno. Uporabniki so torej hoteli višati vrednost Gamestopovih delnic in tako onemogočiti načrt hedge skladov, ki so stavili na padec vrednost (spomnimo, da je ravno takšna stava bistvo strategije kratke pozicije). Na forumu se je hitro razširila aktivistična vznesenost malega človeka, ki bo končno uspel raniti kapitalistične elite. Uporabniki so pričeli o sebi govoriti, da imajo diamantne roke, iz katerih za noben denar ne bodo izpustili Gamestopovih delnic. No, aktivizem so ves čas spremljali tudi izračuni, koliko osebne koristi in dobička bi lahko mali investitorji, tudi tisti, ki malo zamujajo na gostijo, iztržili iz te sicer povsem domoljubno-revolucionarno-človekoljubne akcije, v kateri v resnici ni važno, ali izgubiš. In ker je dobiček na trgih v boljše stanje na bančnem računu mogoče spremeniti zgolj s prodajo investicij, številni pari »neuničljivih diamantnih« rok že od samega začetka očitno le niso bili tako zelo neuničljivi. Prodaja za »pravo ceno« je bila ves čas v samem jedru zgodbe. Tudi zato so se kaj kmalu pojavili upravičeni, čeprav težko dokazljivi očitki nedovoljenega koordiniranega manipuliranja trga.

Deus ex machina

Vrednost Gamestopove delnice je leta 2008 na svojem vrhuncu znašala okoli 62 dolarjev. Od tedaj je postopoma padala, vse do sredine leta 2020, ko se je trend počasi obrnil. Prvi večji obrat je sledil Cohenovemu razkritju investicije v 10-odstotni delež podjetja, ki jo je do decembra povečal na okoli 13 odstotkov. Do 11. januarja 2021, ko je v javnost prišla novica, da se Cohen pridružuje upravnemu odboru podjetja, je vrednost delnice že dosegla 19,94 dolarja, novico pa je pospremil nov sunkovit skok na 31,4 dolarja. Ob tem je prišlo tudi do več kot desetkratnega povečanja števila transakcij z delnicami Gamestopa. Teh je bilo samo 13. januarja 144,5 milijonov. V prostem obtoku je sicer 45 milijonov delnic Gamestopa, skupno z deleži podjetja in insiderjev pa število naraste na 69,75 milijona delnic.

Po 13. januarju se je število transakcij umirilo. Vrednost delnice je nihajoče rasla do 22. januarja, tedaj pa se je zgodil nov skok. Tokrat je bilo transakcij kar 197 milijonov, vrednost pa je s 43 dolarjev skočila na 65 dolarjev. Prešanje hedge skladov, ki so prekomerno stavili na padec Gamestopove delnice, se je pričelo. Pri tem so jo mali investitorji izpostavljenim hedge skladom dodatno zagodli s pametnim nakupovanjem opcij. To je podjetja, kot je Citadel Securities, ki so dejansko realizirala transakcije trgovalnih aplikacij, kot je robinhood, namreč prisililo, da so začela delnice za pokrivanje lastne pozicije množično nakupovati tudi sama, s tem pa je vrednost delnice še toliko bolj rasla in povečevala potencialne izgube hegde skladov. Ustvarila se je prava spirala dvigovanja vrednosti.

Postopno stiskanje skladov se je zaostrovalo do 26. januarja, ko je delnica zrasla za novih 92,7 odstotkov, na 147,98 dolarja. Po koncu trgovanja za tisti dan je svojo podporo akciji prek twitterja izrazil tudi poslovnež Elon Musk. Njegov poslovni imperij je bil večkrat tarča kratkih pozicij, zato lahko v objavi zaznamo tudi nekaj osebnega maščevanja. Toda imela je učinek. Delnica je za kratek čas skočila na 200 dolarjev. Med vlagatelji je zavladala evforija, delili so projekcije o tem, da bi lahko vrednost delnice zrasla tudi nad 5.000 dolarjev. Naslednji dan je ponovno poskočila, tokrat na 347,51 dolarja, na forumu r/wallstreetbets pa so se razširile nove akcije prešanja hedge skladov z delnicami podjetij AMC Theatres, BlackBerry Limited in Nokia Corporation. Prihajalo je tudi do prvih motenj pri uporabi trgovalnih aplikacij.

Pred začetkom uradnega trgovanja je 28. januarja vrednost delnice Gamestopa zrasla na več kot 500 dolarjev, med uradnim trgovanjem pa je vrh dosegla pri 483 dolarjih. Ni trajalo dolgo. Robinhood je uvedel blokado nakupovanja delnic Gamestopa in ostalih volatilnih delnic. Podobno so ukrepale tudi druge platforme, vrednost delnic pa je pričela počasi padati. Ob zaprtju trgovanja je znašala le še 193,6 dolarja. Redditova preša se ni dala. Pozivi po zadržanju so se še zaostrili. Širile so se teorije, da gre pri blokadi za zaroto finančnih institucij in da je Robinhood s svojim dejanjem prestopil na njihovo stran. 29. januarja je delnica sicer znova skočila na 325 dolarjev, a je v naslednjih dnevih pričela postopoma padati – do 4. februarja že na 53,5 dolarja. Prešanje se je končalo, mnogi mali vlagatelji, ki so v evforiji delnice kupili na višku vrednosti, so utrpeli strašne izgube.

Očitki zarote in manipulacij na vseh straneh

Vzdušje na forumu r/wallstreetbets je bilo ob poku balončka nenavadno. Po eni strani je bilo čutiti aktivistično kljubovalnost. Uporabniki so pisali, da so izgube posameznika zanemarljive v primerjavi z največjim osmoljencem med hedge skladi, podjetjem Melvin Capital. Drugi so trdili, da gre zgolj za zatišje pred novim, pravim skokom, ki bo vrednost delnic šele zares poslal v nebo. Pri obeh vrstah objav je bilo zaznati tudi elemente sodelovanja v skupini za samopomoč. Vzporedno s temi objavami so se pojavljali pozivi k novim akcijami, denimo koordiniranemu dvigu vrednosti srebra. Številni so te pozive označevali za poskuse hegde skladov in drugih manipulativnih špekulantov, ki so želeli izkoristiti situacijo in denarni tok preusmeriti na svoj mlin. Vsa poročila, da so se hedge skladi do tedaj že uspeli rešiti iz preše, so bila označena kot še en poskus manipulacije. V zaroto pa naj bi bile vpletene tudi velike medijske hiše, ki naj bi delovale v korist kapitalističnih elit. Cilj teh očitkov je bilo prepričati uporabnike, da se hedge skladi še niso uspeli rešiti in da so na pladnju še večji dobički.

Da je bila izhodiščna akcija učinkovita, ni dvoma. Do 27. januarja so po podatkih podjetja Ortex vse stave na kratke pozicije v ZDA špekulantom prinesle skupno 70,87 milijard dolarjev izgub – velik del tega zaradi Gamestopa oziroma r/wallstreetbets. Največji znani osmoljenec, hedge sklad Melvin Capital, je imel na začetku leta 2021 za 12,5 milijarde dolarjev premoženja, do konca januarja pa »samo še« 8 milijard dolarjev. Zaradi hudih izgub sta ga dokapitalizirala Citadel LLC (2 milijardi), krovno podjetje Citadel Securities, in Point72 Asset Management (750 milijonov). Povezava med Melvinom in Citadelom je še dodatno podžgala očitke, da je Robinhood z blokado trgovanja pomagal hedge skladom  in s tem šel na roko svojemu velikemu in izredno pomembnemu poslovnemu partnerju. Do 2. februarja je bilo zaradi blokade proti podjetju sproženih že 34 skupinskih tožb, podjetje pa je moralo tudi na zaslišanje v kongres. Direktor Robinhooda Vlad Tenev ves čas zanika, da bi šlo pri blokadi za zaroto. Robinhood in druge trgovalne platforme pravijo, da zaradi drastično povečanega toka transakcij preprosto niso imele dovolj kritja, da bi jih lahko  izvedle legalno. Kritiki jim očitajo, da bi se iz zagate lahko rešili tudi z drugimi prijemi, ne glede na očitke, pa nekateri podatki kažejo, da je bilo zgodbe s stiskanjem hedge skladov  konec že pred Robinhoodovo blokado trgovanja.

Pri Melvin Capitalu trdijo, da so svoje kratke pozicije uspeli zmanjšati na obvladljivo količino že 26. januarja, ko je delnica stala manj kot tretjino najvišje cene. Poslovni portal Bloomberg News je 1. februarja poročal, da je delež kratkih pozicij do tega dne padel s 140 odstotkov že na obvladljivih 50 odstotkov vseh delnic v prostem trgovanju. Vsi pozivi po aktivističnem dvigovanju delnic so v tistem hipu torej delovali predvsem kot zadnji poskus, da bi investitorji iztisnili še zadnje dobičke. Ne od hedge skladov, temveč od drugih malih investitorjev, ki so nasedli na idealistično sporočilo. Kot so pokazale kasnejše analize varnostnega podjetja PiiQ Media, so številna od teh sporočil na twitterju, facebooku in instagramu delili avtomatizirani računi (boti). Kakšen učinek so imeli, ostaja neznan. Pri Redditu medtem trdijo, da večje pojavnosti botov niso zaznali.

Je r/wallstreetbets premagal kapitalizem?

Aktivisti so uspeli z Gamestopom številnim velikim hedge skladom zadati hude izgube. Začela se je tudi razprava o novih regulacijah in vzvodih za konkurenčno trgovanje malih investitorjev. No, številni aktivisti so za uspeh akcije plačali z velikimi finančnimi izgubami. Tisti, ki so bili bolj pretkani in so ladjo zapustili v pravem trenutku, so ustvarili bajni dobiček, mnogi med njimi tudi s stavami, da bo vrednost delnice po višku zopet padla. Še bolje so jo odnesli profesionalci. Številni hedge skladi, ki so trend zaznali dovolj zgodaj, so težave izpostavljenih skladov izkoristili za kovanje bogatih donosov, hkrati pa so svoje delnice ob zelo visokih obrestih tudi posojali špekulantom, ki so stavili na padec vrednosti delnic. Zaradi velikega števila transakcij so mastno zaslužila podjetja, kot je Citadel Securities.

S prodajo delnic so služila tudi velika podjetja, ki so imela že dolgo delež v Gamestopu. Investicija podjetja BlackRock, ki je imelo približno 13-odstotni delež, je bila na vrhuncu vredna okoli 2,6 milijarde dolarjev, kar pomeni dobiček v višini 2,4 milijarde dolarjev. Podjetje Gamestop večje koristi od rekordne vrednosti delnice ni imelo, saj zaradi zakonskih omejitev tedaj še niso smeli prodajati lastnih delnic. So pa lahko delnice kot zasebniki prodajali člani njegove uprave.

Zgodba o spopadu med malimi investitorji in kapitalističnimi elitami postane v tej luči izkrivljena. Zdi se, da so številni mali investitorji predvsem pripomogli k napihovanju vrednosti delnic na škodo ene skupine profesionalnih špekulantov in v korist drugih. Nekaj premoženja je res steklo od velikih k malim, ogromno pa se ga je zgolj premaknilo med velikimi in ob tem še postrgalo smetano z vrha zavedenih malih investitorjev.

Volatilnost delnice medtem ostaja velika. Ob pisanju tega besedila se je znova povzpela na 265 dolarjev in zopet pričela padati. To pomeni, da so imeli mnogi osmoljenci, ki so zadržali delnico po najhujšem padcu, priložnost zmanjšati izgube ali pa celo ustvarili dobiček. Zagotovo pa so se številni tudi (že v drugo?) opekli. Vrednost delnice je po prostem padu in stagnaciji pričela ponovno rasti, ko je Gill 19. februarja razkril povečanje investicije v podjetje. Podvojila se je 24. februarja, ko je Cohen tvitnil emotikon žabe in fotografijo McDonaldsovega sladoleda. Fotografija naj bi bila povezana s spletno stranjo, ki obvešča, v katerih McDonaldsovih restavracijah avtomat za sladoled ni v okvari, natančen pomen v kontekstu Cohenove objave pa je še danes stvar ugibanj. Še en velik skok pa je sledil najavi Gamestopa, da bo Cohen prevzel strateški odbor podjetja za pospešeno transformacijo v digitalnega trgovca. Medtem ko je v zadnji objavi morda zaslediti argumentiran razlog za investicijo v neko podjetje, sta prvi dve sila sumljivi. Tudi Gillova, ki je na prvi pogled nedolžno deljenje dejanskega stanja, a je zaradi njegove vloge v celotni zgodbi za mnoge poziv k novemu investiranju v podjetje. Investiranju, ki še dodatno povečuje prav vrednost Gillove investicije. Se torej dogaja novo (umetno) dvigovanje cene po zaslugi (pretiranega) entuziazma? Kaj drugega? Težko rečemo. Zgodba o Gamestopu se še ni končala.